Rekoboxen i juni

by pralin

rekoboxen juniTrevligt, mycket trevligt! Fick nytt paket från rekoboxen med massa goda saker i. Så ekologiskt och fairtrade. Ja, genom att prenumera på rekoboxen får du unika produkter som du kanske inte kände till tidigare men inte minst bidrar du till ”förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom”. Det tycker jag är mycket käckt!

Eftersom jag är stor kaffedrickare älskar jag de nya produkter ICE Espresso och ICE Macchiato från Löfbergs lila. ”Kaffe med hjärta” inte minst Löfbergs lila satsar hårt på ekologiskt och fairtrade kaffe. Det här är sommarens hit! Jag tackar inte nej till ice kaffe när det är varmt.

En annan produkt som jag inte kände till är Tartex örtpaté på tub. Tartex är tysk livsmedelsvarumärke med stort urval av vegetabiliska produkter och inte minst ekologiska.

Jag älskar kryddor och blev extra glad när jag hittade i rekoboxen några påsar med örtkryddor. Jag förbrukar väldigt mycket kryddor och först i år har min egen odling på balkongen. I min matlagning använder både färska och torkade örter och kryddor. Kryddor som jag fick från Gröna bladet är krav märkta.

Kungmarkatta är ett redan etablerat märke i Sverige. Den här gången fick jag ekologiskt vaniljpulver som kommer väl till hands. Använder alltid äkta vanilj i mina bakverk, både som pulver eller extrakt som numera gör jag själv.

Sist men inte minst fick jag redo på Numi organiskt vitt te. Detta te innehåller endast naturliga smakämne i form av citrongräs eller apelsinskal. Om ni brukar köpa citrongräs då vet ni att den gröna stjälken doftar väldigt intensivt liksom apelsinskal. Så ja, bara naturliga smaksättare finns Numi vitt te!

Prova gärna rekoboxen och stöd Fairtrade som uppenbarligen bidrar till bättre arbetsvillor och välfärd i fattiga länder. Känns härligt att njuta av morgonkaffe eller te med gott samvete!

 

 

You may also like

Leave a Comment