Rostad blomkål, kikärtor och sparrissallad

rostad blomkål receptGrönsaker och vegetarisk mat tar mer och mer plats i mitt kök. Inte att jag slutar äta kött…Det kommer aldrig att hända, men jag gillar grönsaker speciellt när de är rostade och väl sorterade. Jag älskar blanda rostad blomkål med olika gryn och grönsaker. Blomkålen passar till det mesta inte minst med kryddade kikärtor.

Jag passar på och använder säsongens grönsaker. Nu är det sparris som äger här på matmedmera.eu! Jag äter sparris nästan dagligen. Blir aldrig trött på de goda grönsaker som är också mycket hälsosamma. Tillsammans blomkål och sparris utgör bas till denna våriga salladen. Vill jag ha mer mättande maträtt slänger jag till avokadon. Blir glad när jag ser på min tallrik. Så fina grönsaker, krämig avokado och kryddiga kikärtor. Enkelt varm sallad som passar till det mest eller som egen maträtt för den som gillar grönsaker. Tycker att rostad blomkål och även andra grönsaker smakar mycket bättre än de kokade. Just blomkålen är lite speciellt i smaken och även vill jag göra en puré utav den rostar jag den först. Detta är ett knep för de som tycker sådär om blomkål.

blomkalsallad

Rostad blomkål recept

Ingredienser:

4 portioner

1 blomkål, stor

250 g grön sparris

1 vitlöksklyfta

3 msk olja + 2 msk för dressing

1 tsk garam masala

1 tsk spiskummin

1/4 tesked cayennepeppar

½ tesked chili flingor

1 stor burk kikärter

10 pepparmint blad

2 avokado

3 msk yoghurt

1 tesked limejuice

salt efter smak

blomkålrecept

Skölj blomkålen och dela i små buketter. Dela sparris till mindre bitar. Förberedd en ungspanna. Sila av kikärtor och skölj med vatten. Blanda kryddor, salt och vitlök med grönsaker och olivolja. Sätt ugnen på 200ºC och rosta grönsaker i 25 minuter. Rör om då och då. Mixa halva avokado med yoghurt, limejuice. Smaksätt med salt. Ta ut från ugnen färdigt rostade grönsaker. Strö på mynta bladen och servera med avokado yoghurt till.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave A Comment