Rostad blomkålssallad med nötter och blåbär

rostad blomkålssalladRostad blomkålssallad med nötter och även amerikanska blåbär är ett nyttigt alternativ till kött.Salladen är god och mycket fräsch. Gillar smaken av mynta tillsammans med rostad blomkål. Blomkålssallad är sommarens hit! Köper gärna grönsaker från lokala odlare. Tycker om självplockning. Grönsakerna är fräscha och ekologiska. De kostar en slant, därför man plockar det man behöver. En sådan grönsaksland har mycket att erbjuda!

blomkålssallad

Jag passade på och gjorde en rostad blomkålssallad. Denna godingen är inte på tillfälligt besök. Testar man den en gång då är man såld för evighet! Det är bästa frukostsallad eller perfekt måltid innan eller efter träningen. Det händer att jag packar den i min lunchlåda.

Rostad blomkålssallad

Ingredienser:

till 2 personer

100 g quinoa, kokt

1 stor blomkål

en nypa flingsalt

10 mynta blad

4 msk amerikanska blåbär

salt att smaka av

1 msk citronsaft

2 msk smör

2 msk honung

100 g hasselnötter

blomkålsrecept

Koka quinoa eller använd gårdagens rester. Sätt ugnen på 200ºC grill läge. Dela blomkål i små rosetter. Smält smöret och häll över blomkålen. Salta med flingsalt och rosta i den uppvärmda ugnen 25 minuter. Blomkålen ska ha lite tuggmotstånd. Förberedd en skål och häll i quinoa, blomkål, hackad mynta och nötter. Blanda citron med honung och häll över, rör så att smakerna sitter där. Lägg salladen på en fat och garnera med blåbär.

 

Leave A Comment