Saffranskyckling med ostkräm

saffranskyckling med persiskt ris och ostkrämHej, hej! Tänkte idag dela med er ett smarrigt recept till saffranskyckling med ostkräm som jag brukar servera med saffransris smaksätt med berberis. Ja, ja persiskt kök vi talar om här! Min man kommer från Iran och med tiden har jag lärt laga många persiska maträtter. Här använde jag kycklingklubbor men du kan med fördel använda hela kyckling eller kycklinglår. Det är spännande laga persisk mat, så många smaker och färger, riktigt god mat.

Det finns väldigt få persiska restauranger där man serverar bra mat. Jag är bortskämd av min man som är väldigt bra hemmakock och därför vet hur en riktigt god persisk mat är. Jag lagar själv efter de smaker jag är van vid och då och då försöker sätta mitt eget prägel. Ofta kryddningen som skiljer min mat. Persisk mat är inte så stark, men vi gillar extra peppar i den.

Saffranskyckling med ostkräm

Ingredienser:

till 4 portioner

12 kycklingklubbor

0,25 g saffran

1 tsk svartpeppar, nymalet

½ cayennpeppar

1-1 ½ salt

1 dl yoghurt

2 msk olivolja

Ostkräm

2 ½ dl grekisk yoghurt

100 g grekisk fårost

2 msk hackad pepparmynta

1 msk olivolja

ostkräm

Börja med att blanda yoghurt, olivolja, kryddor och salt till en marinad. Rör i kycklingklubbor, täck med folie och låt marinera minst i en timme eller övernatt. Stek kyckling i ugnen på 200ºC cirka 45 minuter. Vänd efter halva tiden har gått. Under tiden laga ris enligt recept här och förberedd ostkräm genom att blanda yoghurt med smulad fårost, olivolja och hackad pepparmynta.

Leave A Comment