Seg och lagom kladdig kladdkaka

Kladdkaka är Sveriges mest populära chokladkaka, inte minst hemma hos oss. Kladdkaka är den enda kaka som mina barn kan baka utantill. Det händer ofta att ner jag kommer från jobbet finns bara smulor till mig. Hur bar de åt sig? Vad gäller mig gillar jag kladdkaka rätt kall och med lite visp och färska frukter vid sidan om.

Hur gillar ni kladdkaka själva?

Jag vill ha min kladdkaka lite seg och lagom mjuk i mitten. Jag tror att jag har lyckats med det.

Recept till seg och lagom kladdig kladdkaka

Ingredienser:

10 bitar

 • 100 g smör, mjukt
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 ½  dl mjöl
 • ½ dl kakao
 • 1 tsk vaniljsocker
 • ½ tsk bakpulver
 • 60 g mörk choklad, smälld

Utförande:

 • Vispa smör och socker pösigt. Rör ett ägg i taget. Häll i smälld choklad.
 • Till sist sikta i mjöl, kakao och bakpulver.
 • Häll i bakform, kläd i bakpapper. Baka kladdkaka i 160ºC varmluftsugn, knappt 15 minuter.

 

Leave A Comment