Sellerikräm med rotfruktschips och stekt fläsk

selerikräm med rotfruktchips och stekt fläskHej! Hoppas ni har skön helg. Jag tränade nyss och sedan gjorde denna fantastiskt god soppa, nämligen sellerikräm. Jag älskar grönsakssoppor och speciellt krämer. Vissa grönsaker är så goda med tärnade i soppa ser de inte så bjudande ut. Krämsoppa är alltid räddning. Här serverade jag sellerikräm med stekt fläsk och rotfruktschips. Rotfruktschips är ett nyttigt och färggrant alternativ till chips. Dessa är gjorda på morötter och palsternacka. Och som liksom alla soppor även den behöver lite grönt. Slätblad persilja är det bästa jag vet!

 

Selerikräm med rotfruktschips och stekt fläsk

Ingredienser:

till 4 portioner

1 l vatten

1 stor sellerirot

1 liten lök

tjocka purjolökblad

1 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk citronsaft

salt och svartpeppar att smaka av

Tillbehör:

1 stor morot

1 stor palsternacka

1 skiva stekfläsk per person

soppa selleri

Skala lök, selleri och tärna. Lägg i en kastrull tillsammans med hela purjolök, vatten och olja. Koka grönsaker tills de är mjuka. Ta bort purjolök. Resten av grönsaker mixa till en slät kräm tillsammans med en klyfta vitlök. Koka upp krämen, smaka av citron,salt och peppar. Häll mer vatten om krämen är för tjock.

Skala rotfrukter och skär de i tunna stavar. Stek i loja och ansa på hushållpapper. Stek även fläsk. Servera soppa med rotfruktschips, stekt fläsk. Strö ver hackad persilja.

Leave A Comment