Sesamstekt lax med spenatnudlar

sesamstekt lax med spenatnudlar

Lax är var favorit fisk och jag hittar hela tiden på nya recept med lax som huvudingrediensen. Här kommer sesamstekt lax med spenatnudlar. Mina bästa middagstips innehåller just lax, för att den är ganska billigt, nyttig, lätt och snabbt att tillaga. Ja, lax till middag ofta betyder snabb middag och det är sant. Vi gillar helgrillad lax, pannkakor fyllda med lax men även pastasås med lax.

sesamstekt lax

Dagens lax recept tillhör de snabba och enkla maträtter, som verkligen kommer till pass när man har mycket annat att göra. Jag marinerade lax i soja blandad med limejuice och honung. Det räcker marinera lax 30 minuter om man har ont om tiden och många hungrade munnar hemma. Annars kan man marinera lax övernatt som i de flesta fall jag brukar göra. Spontana middagar funkar inte alltid för mig. För det mesta planerar jag alla maträtter till nästa dag.

Nudlar har jag alltid i mitt skafferi. Nudlarna går  att fräsa, woka eller grilla efter att man kokat dem. Idag gjorde jag stekta nudlar  med spenat, lök och vitlök, smaksätta med marinaden från laxen. Självaste lax vände jag i sesamfröna, både svarta och vita och stekte på båda sidor. Vilken middag!

lax och spenatnudlar

Recept till sesamstekt lax med spenatnudlar

Ingredienser:

5 portioner

 • 700 g lax, filé
 • 3 msk var vit och svart sesamfrön
 • 4 msk ljus soja
 • 2 msk sesamolja
 • 4 msk limejuice
 • 3 msk honung, flyttande
 • 250 g nudlar, torr vikt
 • 1 solo vitlök
 • 1 gullök
 • 200 baby spenat
 • 1 msk matolja

Utförande:

 • Dela lax i 5 bitar. Blanda soja, sesamolja, limejuice och honung till en marinad och vänd i laxen. Låt marinera laxen i minst 30 minuter. Vänd laxbitarna i sesamfröna och stek i olja på båda sidor, knappt 3 minuter.
 • Koka nudlarna al dente, sila av vatten.
 • Skala och strimla löken tunn samt skala och skiva vitlöken. Fräs i olja och tillsätt spenat. Fräs tills spenat är inte längre spänstig och tillsätt sedan nudlarna och marinaden från laxen. Fräs en stund tills nudlarna är varma.
 • Server sesamstekt lax på en bädd spenatnudlar.
Comments
8 Responses to “Sesamstekt lax med spenatnudlar”
 1. Wåhå! Tack för kommentar hos mig så jag hittade hit! Oj, så mycket gott. Och helt ärligt vilka fantastiska bilder! Och jag som inte ens gillar lax… Redo att konvertera :-)

 2. Tant Gul skriver:

  Mmm..sesamstekt fisk har jag länge tänkt prova. Det här ser jättegott ut.

 3. Vilka proffsiga bilder du tar! Verkligen fina! :)

 4. Thank you so much for sharing your delicious recipe with us at Cast Party Wednesday. I hope you are having a GREAT week! ~Sheryl @ Lady Behind The Curtain~

Leave A Comment