Sill i olja med schalottenlök och russin

sill med schalottenlök och russinSnart är det Påsk och dags för sill. Vem gillar inte inlagd sill? Ja, mitt sill recept blev inte direkt kritiserat, men inte allt faller i allas smaker. Huvudsaken är att man ska alltid pröva någonting nytt. Jag gör det!

Trodde aldrig att man kan äta sill smaksätt med honung, socker eller russin som är i det fallet. Så kom jag till Sverige för 21 år sedan och var sugen på inlagd sill enligt polskt recept. Jag kommer ihåg hur förvånat jag var, när jag smakade söt sill i stället det vanliga polska sillen, som görs bara med olja, ättika och lök. Jag måste säga att det tog tid innan jag vågade äta svensk sill igen och idag tycker jag att den är faktiskt god.

Just sälta från sillen och lite sötma från russin och schalottenlök passar så bra ihop, tycker jag. Sill i olja med schalottenlök och russin är min stor favorit .

Vad tycker du?

Ingredienser:

inlagd i 1liters burk:

  • 0,5 kg saltad sill
  • 6 st  schalottenlökar
  • 1 näve russin
  • 3 dl god matlagningsolja

Utförande:

  1. Lägg sillen i kallt vatten för att få bort överskott av salt. Låt det stå i 1 timme.
  2. Skär sillen i små bitar.
  3. Hacka fint schalottenlökar.
  4. Värva sill, lök och russin  i en glasburk. Häll över olja.
  5. Låt det stå i ett dygn tills smakerna släpper fram.

Inlagd sill kan du förvara i kylen upp till en vecka.

Leave A Comment