Smörkakor med strössel

små kakor funfetti till barnkalas

Idag bakade jag små smörkakor för min minstning , som fick stanna hemma på grund av ont i halsen. Stakars han! Vi bläddrade lite bland olika recepten och han jublade över färgglada funfetti kakor som är ingen annan än smörkakor med strösselOkey, allt fanns hemma och då menar jag strössel som gör dessa kakor  unika. Om jag blev lika förstjust i dem som min son , kan jag ärligt säga… nej.

Funfetti kakor är typiska små kakor för barn som säkert gör succé på ett barnkalas. Min son har redan skrivit funfetti på sin lista. Det återstår att se om hans kompisar blir lika glada över dessa kakor.

Smörkakor funfetti

Recept till funfetti kakor

Ingredienser:

till 24 kakor

 • 120 g smör, mjukt
 • 125 g socker
 • 1 tsk vanilijsocker
 • 170 g mjöl
 • 20 g potatismjöl
 • ½ tsk bikarbonat
 • 1 ägg
 • 1 dl strössel

Utförande:

 • Vispa socker , vanilijsocker och smör. Tillsätt ägget.
 • Sikta i båda mjölen, bikarbonat. Till sist rör i strössel.
 • Forma en 5 cm tjock rulle och ställ den i kylen för 10 minuter. Sedan med en vass kniv skär 24 små , runda kakor och 1 cm tjocka.
 • Lägg funfetti på en bakplåt klädd i bakpapper behåll avstånd mellan kakorna.
 • Baka kakorna i 160ºC varmluftsugn, cirka 15 minuter eller tills de är gyllene.
Leave A Comment