Smulpaj med jordgubbar

smulpaj med jordgubbar

Första helg efter semester närmar sig sitt slut. Känns helt okey att komma tillbaka och börja jobba igen. Vi saknade smulpaj med jordgubbar. Tycker att årets jordgubbar var inget vidare men till smulpaj passade de utmärkt! Smulpaj är den snabbaste efterrätt som vem som helst kan baka. Perfekt smulpaj till midsommar!

Även mina alltid hungriga barn kan baka smulpaj. Jonas gillar med paj med äpple. En gång bakade han den, smakerna satte som en smek…En sak glömde han bara, kärna ut äpplena. Så vi fick äppelsmulpaj med extra fiber. Samma mistag kan man inte göra med jordgubbar he, he…

smulpaj_recept

Smulpaj med jordgubbar

Ingredienser:

till 6 personer

Djup pajform om 25 cm i diametern

1 kg jordgubbar

120 g havregryn

2 ¾ dl / 200 g vetemjöl

en nypa salt

4 msk socker +5 till jordgubbar

3 msk potatisstärkelse

50 g vitchoklad

baka_smulpaj

Sätt ugnen på 200ºC varmluft, utan varmluft 225ºC. Tärna det kalla smöret och hacka med mjöl och socker. När smulorna börjar bildas strö på havregryn och smula tillsammans med degen. Lägg i plastpåse och kyl 1 timme. Rensa jordgubbar och halvera. Blanda socker och stärkelse. Placera jordgubbar i pajform och blanda med socker och stärkelse. Ta ut degen från kylen och smula över jordgubbarna. Hacka och strö på chokladen. Ställ formen i den varma ugnen. Baka pajen 20-25 minuter. Ta ut från ugnen och låt den svalna i 10 minuter. Servera med vaniljglass.

 

 

SparaSpara

Leave A Comment