Smulpaj med mascarponekräm och hallon

smulpaj med hallonFredagsmys! Dags att baka! Fick nyligen en ny bok med olika efterrätter och bland annat hittade detta recept, smulpaj med mascarponekräm och hallon. Härlig somrig smulpaj med smak av mandel, citron och ljuvliga hallon.

Smulpaj med mascarponekräm och hallon

Ingredienser:

rund bakform om 28 cm

Smulpaj

225 g kallt smör, saltat

180 g råsocker

1 tsk vaniljpulver

350 g vetemjöl

100 mandel, grovt hackade

Mascarponekräm – fyllning

4 dl vispgrädde

500 g mascarpone

80 g florsocker + 1 msk att pudra med

350 g hallon, hos mig frysta och tinade

Rivet skal utav en citron

smulpaj med mandel recept

Hacka 200 gram smör med mjöl, råsocker och vanilj. Gör en smuldeg. Smula halva smuldegen i en bakform beklädd med bakpapper och till resten tillsätt hackad mandel och resten av smör. Kombinera till en smuldeg och strö smulor av degen på en extra bakform beklädd med bakpapper. Sätt båda bakformer i uppvärmd varmluftsugn på 180ºC och grädda i 25 minuter. När det återstår 10 minuter vänd på smulor med mandel så att de gräddas jämt. Ta ut båda former från ugnen och låt kallna. Du kan även vänta och fylla smulpaj nästa dag.

Vispa grädde. Tillsätt florsocker, rivet citronskal och mascarpone och vispa lite till en fluffig kräm. Bredd halva krämen på smulpajbotten och strö på hallon. Bredd resten av krämen och strö på ”mandelsmulor”. Dekorera med några hallon och pudra med florsocker

Leave A Comment