Snabb varmsallad på durra korn och rekoboxen

durra sallad med äggHär kommer nyheter från rekoboxen. Fick en tung paket med bland annat olika korn. Först ut testade jag durra korn som jag aldrig hört om förut. Jag blev positivt överraskad! Kokt durra smakar gott och dessutom är glutenfritt. Passar utmärkt istället för ris eller potatis och är perfekt i varma sallader som jag brukar göra till min lunchbox. Ja och det blev varm sallad som jag valde tillreda av denna super korn.

Snabb varmsallad på durra korn

Ingredienser:

1 ½ dl durra korn

1 vitlöksklyfta

1 liten gullök

1 broccoli

1 msk rostade mandelspån

2 ägg

1 msk olivoja

en nypa chili flingor

salt och svartpeppar att smaka av

varm sallad durra korn

Koka durra korn enligt anvisningen. Jag kokade durra precis som jag kokar basmati ris, fast jag blötlagd durra först, precis som det står på förpakningen.

Dela broccoli i små buketter och blanchera i 3 minuter i lätt saltat vatten. Sila av och skölj med kallt vatten. Skiva vitlök och strimla lök. Fräs i olivolja. Tillsätt det kokta durra korn samt broccoli. Blanda, krydda och lägg på tallriken. Stek ägg och servera till salladen. Strö på chili flingor och mandelspån.

Trötta på att laga mat? Ni kan alltid beställa hemleverans av mat från Godsmak.

Leave A Comment