Sommar cheesecake med jordgubbsgelé

sommar cheesecake

Sommar cheesecake med jordgubbsgelé och jordgubbar doppade i vitchoklad… Underbart somrig och god! Nu är säsong för jordgubbar här! Nyss fick ni recept till jordgubbskaka med maräng och jordggubbsgelé. Idag bjuder jag på ännu häftigare dessert med jordgubbar, en sommar cheesecake som du inte alls behöver baka.

Denna efterrätten är så himla populär just när det är varmt och det finns massvis med  härliga bär inte minst söta jordgubbar. Mina barn älskar cheesecake med jordgubbar. Utan tvekan sommarens höjdare och perfekt cheesecake till midsommarfirandet!

cheesecake med jordgubbar

Sommar cheesecake

Ingredienser:

för 10-12 personer

Digestivebotten

150 g digestive

50 g pekannötter, kan ersättas med mer digestive

35 g smör, smält

Ostkräm

400 g färskost

2 ½ dl vispgrädde

2 msk citronsaft

2 ½ dl / 150 g florsocker

300 g jordgubbar

6 gelatinblad

Jordgubbsgelé

300 gjordgubbar

4 msk socker

2 gelatinblad

Garnering

färska jordgubbar

50 g vitchoklad

sommar cheesecake med jordgubbar

Förberedd en bakform om 22 cm i diametern eller använd som jag en metallring som jag finner mycket mer praktiskt.  Krossa digestivekakor i matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck i bakformen eller i ringen som du placerar på en fat. Ställ i kylen. Under tiden blötlägg gelatin i kallt vatten. Vispa grädde lätt och tillsätt färskost. Vispa en stund till. Mixa jordgubbar med socker och citronsaft till en slät och fin puré med en mixer. Krama ut vatten ur gelatinbladen och smält i en kastrull eller micro. Häll flytande gelatinet i jordgubbspuré medan du mixar så att inga klumpar bildas. Blanda sedan med ostkräm och häll på digestivebotten. Ställ i kylen för en timme.

Mixa jordgubbar med socker. Blanda med flytande gelatinet (behandla på samma sätt som ovan) under kraftig omrörning. Ställ jordgubbsgelé åt sidan. När jordgubbsgelé börjar stelna bredd den på cheesecake och ställ i kylen.

cheesecake no bake

Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa hela jordgubbar i chokladen och dekorera cheesecake. Resten av choklad bredd med en tunn lager på en köksbräda. När chokladen stelnar riv av med en vass kniv och strö på cheesecake. Dela cheesecake i bitar och servera. Förvara kallt.

 

SparaSpara

Leave A Comment