Soppa på palsternacka och ingefära

soppa1

Idag köpte jag en påse med palsternacka i ovisshet om att jag har redan mycket palsternacka hemma. Då kom jag på att länge sedan ville jag laga en palsternacka soppa. Ett recept på soppa just på palsternacka och ingefära hittade jag kokbok av Jamie Oliver. Tänkte väl då och tills nu att lille Jamie har tagit sig vatten över huvudet den här gången. Palsternacka och ingefära kombi kändes svårt att svälja i mina tankar, bokstavligen. Men, men…skenet bedrar! Viken god soppa blev det!

recept soppa med grönsaker

 

 

Recept till soppa på palsternacka och ingefära

Ingredienser:

5 portioner

 • 800 g palsternacka
 • 4 cm ingefära
 • 2 lökar
 • 2 morötter
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1,7 l kyckling buljong
 • 1 msk olivolja
 • salt och peppar att smaka av
 • 100 g fårost
 • några kvistar färsk timjan

Utförande:

 • Skala och tärna alla grönsaker. Fräs snabbt i olivolja utan att grönsaker får färg. Häll kycklingbuljong och koka soppa tills grönsaker är mjuka, cirka 20 miuter.
 • Mixa soppan och  smaksätt med salt och svartpeppar.
 • Servera med smulad fårost och färsk timjan.

Prova gärna pumpasoppa eller krämig spenatsoppa.

Comments
2 Responses to “Soppa på palsternacka och ingefära”
 1. Lana skriver:

  Kanske ska jag också testa denna soppa! :)
  Kombinaion låter annorlunda, men jag tror på dina smaklökar! :)
  Ha en fin kväll!
  Lana

Leave A Comment