Spaghetti bolognese – saknar Italien

spaghetti bologneseÄkta spaghetti bolognese smakar bäst i Italien. Gudomlig mat och härlig semester. Vi besökte bland annat Trieste och Venedig. Vädret var underbart, inte minst maten och alla sevärdheter vi såg. Ja, sightseeing kräver mycket energi och är i ständigt behov att fylla på. En resa till ett  främmande land är även en matresa och vi testade på kända italienska maträtter flera gånger, minsann sagt.

venedig_2_2016_liten

Det bästa sättet att komma till Venedig är ta båt, då får man den magnifika utsikten!

venedig_1_2016_litenTur i gondola

Maträtter som spaghetti bolognese, tiramisu eller gelato är typiska för Italien oavsett vad man befinner sig i detta land. I Trieste som är en gammal mysig stad hittade vi cafe som serverade bästa gelato i stan. Där kunde man välja bland 40 tal smaker och tror mig jag har smakat på det mesta. I Venedig åt vi jättegod bolognese med pesto spaghetti. Härligt att äta god mat i solen och samtidigt betrakta den fina arkitekturen. Venedig är en riktig pärla och värt att besöka inte bara en gång! Längtar redan att åka ditt igen! Otrolig stad, så gammal, så genui charmig! Liten stad med så många turister. Aldrig sätt så mycket folk!

trieste_2_2016_litenBästa glassen ever!

trieste_1_2016_litenPiazza dell’Unità d’Italia i Trieste

Väl hemma medan vi planerade nästa resa gjorde jag spaghetti bolognese. Jag fick mycket matinspiration där nere. Shoppade äkta italiensk ricotta, mozzarella, parmesan, olivolja och färsk pasta. Några av dessa varor användes i receptet nedan.

Spaghetti bolognese

Ingredienser:

4 portioner

500 g nötfärs

1 gullök

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

100 g pancetta, strimlat

1 msk hackad rosmarin, färsk

500 g krossade tomater

1 msk tomatpuré

1dl köttbuljong

1 msk rökt paprikapulver

salt och svartpeppar att smaka av

300 g spaghetti, färsk

1 dl pesto här recept

30 g parmesan, hyvlad

middag_spaghetti_bologneseHacka lök och fräs i olja tillsammans med nötfärs. Tillsätt pressad vitlök, rosmarin, kryddor, krossade tomater och köttbuljong. Tärna pancetta och tillsätt i såsen. Koka i 20 minuter. Under tiden koka spaghetti. En färsk pasta behöver knappt 4 minuter att kokas al dente. Blanda spaghetti med pesto och servera med bolognese.

SparaSpara

Leave A Comment