Spaghetti florentine med tonfisk , spenat och tomater

tonfiskspaghettiVad blir det för mat idag? Dessa ord hör jag varje dag från mina barn. Och mina barn gillar när jag är kreativ och hittar på olika recept som exempelvis spaghetti florentine med tonfisk, spenat och tomater. Spaghetti florentine kallas pasta med spenat. Jag älskar pasta för att man kan verkligen hitta på så mycket. Ni som inte tror på mig, kolla kategorin pasta. Ni hittar där 83 pastarätter med min senaste favorit linguine med tomatpesto och eggplanta. Ja, det är verkligen gott med pastamiddag här hemma!

pastamiddag_spaghetti_florentine

Spaghetti florentine

Ingredienser:

till 4 personer

300 g koktailtomater

1 burk tunfisk i olja

3 vitlöksklyftor

100 g baby spenat

2msk citronsaft

3 msk olivolja

30 g parmezanu

salt och svartpeppar att smaka av

200 g spaghetti, torr vikt

spaghetti florentine recept

Koka spaghetti a dente i lätt saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Det brukar var mellan 8-12 minuter. Sila av vatten. Skala och skiva vitlök. Halvera koktailtomater. Värm upp olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök och tomater. Stek i en minut. Lägg i tonfisk, spenat och spaghetti. Smaka av med salt och svartpeppar,  rör om och stek i något minut så att hela maträtten är varm. Fördela pasta i djupa tallrikar och servera med hyvlad parmesan.

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Leave A Comment