Svart pasta med bakad lax och avokado

svart pasta med laxIdag är pastadag! Det ska vi fira med svart pasta med bakad lax och avokado. Jag är faktiskt fan av svart pasta. Brukar ni köpa svart pasta? Jag gillar köpa den som färsk. Den kan du hitta i väl sorterade butiker. Som tur har vi pastabutik i stan och där kan man också köpa färsk pasta. Svart pasta passar perfekt till bakad lax och avokado.

Tycker att det är en fröjd för öga att titta på denna tallriken! Så färgsprakande och gott förstås! Svart pasta med lax passar utmärkt med lite avokadoröra till. Den ger härlig fräschör åt pastarätten.

svart pasta med lax

Svart pasta med lax och avokado

Ingredienser:

600 g laxfilé, i en bit

½ citron, saft

½ tsk chiliflingor

1 tsk svartpeppar, grovmalen

1 tsk fiskkrydda, fri att välja

1 msk olivolja

hackad persilja att strö på förre och efter bakning

250 svart pasta

1 avokado

2 msk gräddfil

1 msk citronsaft

salt att smaka av

laxpasta

Placera laxen i ugnsform med skinnet nedåt.massera med citronsaft, chiliflingor, kryddor, hackad persilja, olivolja och salt. Ställ åt sidan i marinera i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250ºC grillfunktion eller utan. Ställ fisken i den uppvärmda ugnen och baka i 25 minuter. Under tiden koka pasta al dente i lätt saltat vatten. Dela avokado i mitten, ta bort kärna och gröpa ut fruktköttet till en skål. Mosa avokado med gaffeln. Tillsätt gräddfil, salt och citronsaft. Sila av svart pasta. Lägg på tallriken, toppa med lax och avokadoröra. Strö på hackad persilja. Klart att servera!

 

Leave A Comment