Svartkål med mandel, parmesan och pumpakärnor

svartkalSvartkål upptäckte jag inte för länge sedan men denna kål stal mitt hjärta från första gången jag testade den. Svartkål eller palmkål är en korsning mellan savoykål och grönkål vilka jag älskar lika mycket!

Förvånansvärd svartkål smakar varken sawoy eller grönkål…Nja, kanske lite grönkål. Med den långa inledningen val presentera idag recept till svartkål med mandel, parmesan och pumpakärnor. Det här är en god vegetarisk rätt men även gott tillbehör till fisk eller kött. Salladen innehåller få kolhydrater och därför passar för LCHF älskare som jag. Åt redan en stor skal och är proppmätt.

Svartkål med mandel

Ingredienser:

3-4 portioner

400 g svartkål

2 msk / 30 g smör

3 msk /35 g mandelmjöl

2 msk / 25 g parmesan, riven

30 g pumpakärnor

svartkalsallad_recept

Ta bort hårda stjälkar från svartkålen och strimla något. Placera i en kastrull, häll på vatten, lite salt och blanchera i 5 minuter från tidpunkten då kålen började koka. Sila av vatten sedan och skölj med kallt vatten så att svartkålen förblir fräsch grönt. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt mandelmjöl och fräs tills madelmjöl blir gyllene. Tillsätt svartkålen och fräs i 5 minuter. Rosta torrt  pumpakärnor i en annan stekpanna. Flytta den varma svartkålen till en oval skal, strö på parmesan, pumpakärnor och rör lätt. Servera varmt som lätt vegetarisk maträtt eller dom tillbehör till fisk eller kött.

svartkål med mandel

 

 

Leave A Comment