Taggsvampar med pestopasta

pastarätt receptFörra vecka plockade jag och min man svampar. Jag tycker att plocka svamp är det roligaste som finns. Varje år lär jag mig nya svampar.  Nykomling på min meny är taggsvamp. Visste inte alls att denna svamp är ätbar. Tydligen, för att jag åt den och fortfarande lever utan några alls biverkningar. Gjorde bland annat pestopasta med sauterade taggsvampar. Det smakade så himla gott. Testa bland annat ny pesto, alltså pesto med valnötter. Tycker att nötter passar utmärkt till svampar. Vill ni ha recept,varsågod!

Taggsvampar med pestopasta

Ingredienser:

för 4 personer

400 g taggsvampar

1 tsk färsk rosmarin, hackad

svartpeppar att smaka av

1tsk ljus soja

300 g pasta

Valnötspesto 

1 bunt färsk basilika

en näve valnötter

2 msk parmesan

1 dl olja

en hel vitlök solo, rostad i ugnen

1 nypa salt

pastarätt,huvudrätt

Kör alla ingredienser till pesto i en blender. Om du tycker att pesto är tjock till konsistenser tillsätt lite vatten. Rensa, dela svampar om de är stora och sautera i olja i ganska högt temperatur. Svampar ska verkligen stekas inte kokas i egen saft. Smaksätt svampar med salt, peppar och rosmarin. Koka pasta al denne i lätt saltat vatten. Valde gemelli och kokade den i 8 minuter. Blanda varm pasta med en del svamp och pesto. Servera varmt.

Leave A Comment