Tandoori marinerad kyckling på spett

Här kommer recept till tandoori marinerad kyckling på spets som vi åt i lördgas.

Vi hade jätte trevligt , fint och varmt vädret, dock senare på natten inträffade det värsta  åskvädret på länge sedan som kom ju med varning men som jag misstänkte rätt  förstörde min förbindelse med resten av världen. Nu kan jag bruka internet igen.

Mina vänner tyckte mycket om kycklingen och med  kyckling kan aldrig bli fel. Jag marinerade kyckling i yoghurt som jag smaksatte med tandoori masala eller som vi säger på svenska tandoori krydda (masala betyder krydda på indiska).

Jag hade även lite spiskummin och cayennepeppar. Kycklingen marinerades över hela natt utan salt. Först innan grillningen saltade jag köttet.På så sätt blev köttet mycket saftigare.

Recept till tandoori marinerad kyckling på spets

Ingredienser:

12 spetsar

 • 1½ kg kycklingfilè
 • 2 dl yoghurt
 • 1 msk tandoori masala
 • 1 tsk cayennepeppar
 • 1 tsk spiskummin
 • 2 msk olivolja
 • 1 msk salt ( strax innan grillningen)

Utförande:

 • Dela kycklingfilèerna i mindre bitar.
 • Blanda väl yoghurt med kryddor och häll över kycklingen. Rör ordentligt om.
 • Ställ i kylen gärna över natten.
 • Blottlägg träpinnar i 30 minuter. Trä köttet på därefter.
 • Grilla på öppen grill i 10 minuter , beroende på hur stark eld du har.
 • Servera genast.

Till kycklingen förberedde jag olika sallader, vi drack röd vin.

Nästa dag var det soligt och himla varmt igen. Liten promenad i skogen blev det också och som vanligt hittade vi några kantareller.

 

Leave A Comment