Tilltugg med marinerad ost

buffémat tapas tilltugg

God fortsättning till alla som kommer förbi min blogg. Jag ser verkligen fram mot ett nytt spännande år och hoppas på väldigt mycket. Inte minst nytt jobb! Jag har några projekt som snurrar i mitt huvud och så småningom vill sätta dessa i gång… Inte minst har jag stora planer vad gäller matmedmera.eu och mitt bloggande överhuvudtaget. Ja, att blogga om mat slutar jag nog inte…

Idag vill jag bjuda er på en enkelt tilltugg med marinerad ostTilltugg är enkla att göra och ser  så lyxigt ut ! Först marinerade jag ost och här valde jag cheddar. Innehållet i marinaden styr i princip smaken av osten så du kan testa detta recept med vilken ost som helst. Marinerad ost inte minst cheddar kan ni hitta i delikatesdisken men kostar en rejält slant. Mycket billigare är att marinera ost själv!

tilltugg med ost

 

Recept till tilltugg med marinerad ost

Ingredienser:

 • 100 g cheddar, skuren i små kuber
 • 1 dl vindruvsolja eller olivolja
 • 10 dadlar, urkärnade och halverade
 • 1 röd chili, rensad och skivad
 • 2 msk chilisås
 • en nypa fänkålfrö eller anis
 • 3 korn rosépeppar
 • 3 korn svartpeppar
 • torkade örter, hos mig rosmarin och timjan

Utförande:

 • Blanda olja med kryddor och örter. Varva ost, dadlar och chili i en burk. Häll över marinaden och låt dra minst en dygn.
 • Gör små tilltugg genom att trä osten, dadel och chili på en tandpetare.

tilltugg med marinerad cheddar och dadlar

 

Comments
6 Responses to “Tilltugg med marinerad ost”
 1. Marinderad ost lät ju jättespännande! God fortsättning :)

 2. Lana skriver:

  Låter så gott med marinerad ost!
  Har aldrig smakat vindruvsolja! Låter spännande!
  Ha en fin lördag!
  Kramar!
  //Lana

 3. Moma's Kitchen skriver:

  Tjusigt! God fortsättning på dig och hoppas dina önskningar inför det nya året slår in!

Leave A Comment