Tomatsoppa på rostade tomater

tomatsoppa_receptTomatsoppa på rostade tomater är ingen soppa kokad på spik i alla fall! Den är krämig, rik i smaken och väldigt god. En stor favorit har hemma. Tomatsoppa blir extra god om man rostar tomater i ugnen. Enligt Jamie Oliver kan man rosta tomater med kvistar och mixa rubbet till krämig soppa. Gröna kvistar ger soppan exstra smak och jag måste faktiskt instämma med det. Tomatsoppa blir mer aromatisk! Jag brukar ha kvar mjuka kvistar som sitter direkt på tomater.

Hos oss äter vi soppa med pasta. Polacker gillar soppan med ris. Jag gillar med brödkrutonger. Hur gillar ni er tomatsoppa?

Tomatsoppa

Ingredienser:

till 4 portioner

1 kg kvistomater, blandade färger

1 tsk flingsalt

2 msk olivolja

2 tsk torkad basilika

1 solovitlök

1,5 kycklingbuljong, hemgjord

salt och svartpeppar att smaka av

200 g pasta, torr vikt

crème fraîche

hackad persilja att strö på

tomatsoppa

Sätt ugnen på 250ºC, grillfunktion om du har. Placera tomater med kvistar och vitlök på i en ugnssäkert form. Strö på flingsalt och droppa över olivolja. Rosta tomater i 30 minuter. Tills de är mjuka och fått lite färg. Häll över tomaterna med saft och kvistar på till matberedare.Tryck ut vitlök från skalet. Mixa allt och häll i en kastrull tillsammans med kycklingbuljong. Koka soppa i 15 minuter. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Koka pasta al dente och servera med varm soppa samt en klick crème fraîche. Strö på hackad persilja.

 

 

 

 

SparaSpara

Leave A Comment