Tryffelpasta med pesto, salsiccia i champinjoner

tryffepasta receptHej, hej! Hoppas ni hade bra Valborg. Det hade vi i alla fall i Göteborg. Känns bra att ta ledigt mitt i veckan och bara vara med familjen. Vi avnjöt oss tryffelpasta med pesto, salsiccia och champinjoner. Mycket enkelt pastarätt men med mycket smak i. Äter inte så mycket pasta på sistone men då och då kan unna mig. Mest blev nyfiken på tryffelpasta. Köpte färsk tagliolini med äkta tryffel. Brukar ni köpa färsk pasta eller gör egen? Tycker att färsk pasta smakar mycket bättre.

pastamiddag_recept_middagstips

Hur som helst har ni inte färsk pasta hemma kan ni alltid använda den torra varianter. Vet j om man kan köpa torr pasta med tryffel smak dock… Denna pastarätt är mycket enkelt att tillaga och smaka gudomligt. Brukar välja salsiccia med vitlökssmak och alltid göra eget pesto. Testa går receptet nedan.

pastarätt med salsiccia, pesto, recept

Tryffelpasta med pesto

4 – 5 pertioner

Ingredienser:

300 g rå salsiccia, vitlökssmak

4 msk pesto, helst hemgjord

250 g bruna champinjoner

2 vårlökar

1 stor broccoli

3 msk olivolja

salt och svartpeppar att smaka av

500 g färska tagliolini med tryffel

basilikablad att dekorera med

tryffelpasta med pesto

Koka pasta al dente i lätt saltat vatten. Sila av vatten. Ta bort fjälstret, riv och stek korven runt om i oljan i en stekpanna i ca 10 minuter. Tillsätt skivade  champinjoner, strimlade vårlökar och stek i 2 minuter till. Dela broccoli i små buketter och koka i lätt saltat vatten i 4 minuter. Mixa pesto enligt receptet, klicka på länken ovan. Blanda den varma pasta med pesto och sedan resten av ingredienser. Lägg upp på en fat och dekorera med färsk basilikablad.

 

 

Leave A Comment