Ugnsstekt hel fläskkarré

ungsstekt hel karré,fläskkarréUgnsstekt hel fläskkarré är ett gott köttbit,utan tvekan. Älskar fläsk, inte minst fläskkarré. Jag lagar karré ofta till middag. Lagom fett köttbit blir alltid mör och saftig. En karréstuvning med grönsaker är mycket populär polsk maträtt där man just använder fläskkarré. Grillat karré är det bästa som finns!

Här gjorde jag hel karré marinerad  i färsk ingefära, honung och vitlök. Med stekt potatis och rödkålssallad blir karré en riktig höjdare. Tycker ni att det är bra och  billigt middagstips? Fläskkarré kostar inte så mycket. Att ugnssteka hel karré är mycket smidigt! Medan karré götar sig i ugnen man kan duka, förberedda sallad och andra tillbehör eller skriva ett nytt blogg inlägg!

Fläskkarré

Ingredienser:

4-6 portioner

1 kg karré utan ben

1 röd chili, strimlad

2 msk färsk riven ingefära

1 solo vitlök

3 msk honung

2 msk smör

salt och svartpeppar

ugnsstekt hel karré,fläskkarré

Massera köttet med salt och svartpeppar. Låt dra i en time. Bryn köttet i smöret i en stekpanna. Placera köttet i en panna. Toppa med strimlad chili, vitlök och ingefära. Ringla honung över. Stick termometern in i köttet, sätt ugnen på 150ºC och ugnstek karré tills den inre temperaturen är 70 – 75ºC. Ta ut köttet från ugnen, täck med aluminiumfolie och låt stå i 10 – 15 minuter. Skär sedan köttet i skivor och servera med stekt potatisklyftor och rödkålsallad.

Leave A Comment