Välkommen våren!

toast med ärtpestoJag vill ha sol och värme! Jag är verkligen trött på det eviga regnet som sköljer över Göteborg hela tiden. Efter gårdagens solsken vågar jag hoppas att solen tittar genom molnen oftare. Jag välkomnar  våren inte minst på tallriken. Idag bjuder jag er smaskiga toast med ärtpesto och fårost.

Toast med ärtpesto och fårost

Ingredienser:

150 g gröna ärtor, frysta

en näve med färsk basilika

1 vitlöksklyfta

2 msk riven parmesan

3 msk olivolja

salt att smaka

5 skivor rostbröd, här recept

100 g fårost

2 msk grädde

svartpeppar grovmalet

rivet skal utav ½ citron

½ rödlök

 färsk koriander

årtpesto recept

Koka ärtor i 3 minuter i lätt saltat vatten. Sila av och skölj med kallt vatten. Mixa ärtor, vitlök, parmesan och basilika till en grov pesto. Tillsätt olja under tiden. Smaksätt med salt. Rosta brödet. Smula fårost med hjälp av gaffeln och blanda med grädde. Bredd fårosten på brödskivor , strö på hackad rödlök och sedan bredd på ärtpesto. Garnera med svartpeppar, lite koriander och rivet citronskal.

Jag älskar hemgjord pesto och testar gärna olika varianter. Har redan provat grönkålspesto som är mild i smaken och passar till smörgåsar, i olika röror eller blanda med pasta. Pesto är utmärkt som marinad till grönsaker eller kött.

grönkålspesto recept

Grönkålspesto med mandel 

basilika pesto

Basilika och rucolapesto

Det är lätt att göra pesto. En pesto består av  gröna färska örter, vitlök, frö eller nötter, ost och olja. Sedan är det bara att variera och bolla mellan olika idéer. Jag brukar även använda rucola i pesto som då får lite extra pepprig smak, perfekt till pasta.

Leave A Comment