Varm choklad med marshmallows

varm choklad med marshmallow

Varm choklad med marshmallow är ingen dietdricka, det vill jag inte förneka. Men man behöver fylla på fettdepåer. Det verkar att vinter kom tillbaka, åtminstone i Göteborg. Igår var jag på utflykt med min son. Vi besökte Slottskogen. Fint väder hade vi också, men kallt var det. Min son sprang glad i den förnyade lekplatsen. Han kände knappt att det kallt men jag som stog där och tog bilderna började så småningom förvandla mig till istapp. Tack och lov att Philip ville titta till djur uppe i backarna. Ditt promenerade vi i rask tempo och jag började tjäna behövligt värme.

Djuren verkade inte bry sig så mycket om kyla. Även om de var uppe kändes det som de var i dvala. Inte konstigt med allt snö där uppe i berget. Det kändes så stillsamt och lugn att jag själv skulle gärna sätta mig och ta en tupplur, om det var inte så kallt naturligtvis.

Mest livliga var självklart sälar som brydde sig inte alls om åskådare och hade så roligt i det kalla vattnet.

snälla sälar

Viken ögonkontakt vi fick! Finns det snällaste vild djur på jorden? Sälar i alla fall brydde sig inte om kyla.

slottskogen

…och så har vi hälsad på ponnyer som Philip brukar rida på sommaren. Hästar verkade ha tråkigt och poserade ned ganska tomma blick.

hästar i slottskogen

fårälg

Den stolta älg verkade inte alls bry sig om oss. Den tuggade på hö och ville inte röra på sig… Efter fyra timmar i parken var det dags att åka hemåt. Väl framme fick vi duka till eftermiddagsfikan. Vi drack den varma chokladen med marshmallows och åt goda vetebullar med äpple.

varm choklad

Recept till varm choklad med marshmallows

Ingredienser:

till 5 glas

  • 1 l mjölk
  • 6 msk kakao
  • 6 msk socker
  • 1 dl vispgrädde
  • handfull med marshmallows

Utförande:

  • Rör ihop kakao och socker i en kastrull. Häll i mjölken och koka upp chokladen, vispa kraftigt hela tiden.
  • Häll chokladen i glasen.Vispa grädde och toppa chokladen med en klick, marshmallows och strö på lite kakao.

 

 

 

Leave A Comment