Varm sallad med halloumi och gröna linser

linssallad med halloumi

Hej igen ! Nu känns härligt varmt och jag vill slippa stor matlagning för solens skull så mycket jag kan. Därför goda recept på lätt lagade  och snabba maträtter  välkomnar jag mer än någonsin! Idag vill jag presentera en varm sallad med halloumi och gröna linser. Just halloumi ost och gröna linser uppskattat jag mycket och tyckte att kombination av dessa två blir spännande inte minst för det att jag valde franska puylinser.  Man kan slippa pasta i  salladen då och då och linser av alla slag är ett gott alternativ. Som nästan varje sallad även den innehåller tomater och jag njuter verkligen av de små tomater som smakar så gott, sött och fräsch, precis som tomaterna ska smaka.

Till salladen behövs också  lite grönska och jag tog färsk slätblad persilja men man kan använda även koriander. Varm sallad med halloumi och gröna linser är perfekt för sommar kvällar, gärna med hembakat focaccia till.

linssallad

 

Recept till varm sallad med halloumi och gröna linser

Ingredienser:

4 portioner

 • 150 g gröna linser, torr vikt
 • 1 paket små tomater, valfritt
 • 200 g halloumi ost
 • ½ röd lök
 • persilja eller koriander, jag tog persilja

Dressing

 • 2 msk olivolja
 • saft av ½ lime
 • 1 liten vitlöksklytfa, pressad
 • salt att smaka av

Utförande:

 • Koka linser mjukt, sila av vatten och håll varma.
 • Dela tomater i halvor. Strimla rödlök och och hacka persilja. Blanda ingredienser till dressingen och häll över grönsaker. Rör om.
 • Dela halloumi i små kuber och stek eller grilla. Blanda de varma puylinserna med grönsaker och toppa salladen med halloumi . Servera med gott bröd till.
Comments
5 Responses to “Varm sallad med halloumi och gröna linser”
 1. Vad gott med halloumisallad, en av mina favvoostar :)

 2. Så gott, perfekt till varma, lata sommardagar. Fast värmen och solen har rymt från oss, här är det bara regn och kallt nu…

 3. Lana skriver:

  Vilken god och fräsch sallad! Jag älskar med halloumi och kan lätt ersätta den osten mot kött! Jag har också bakat med halloumi några gånger! :)
  Ha en toppen dag!
  Kram kram
  //Lana

Leave A Comment