Varma koppen på mitt sätt

varmakoppenKallt, kallt! Idag tog jag på mig min varma jacka för första gång och  tänkt att borta helgen var så soligt! jag hade ingen val än att koka en god soppa som jag serverade i varma koppar. Bekväm att sörpla soppa på soffan under varm filt.

Tomatsoppa är en av de popularaste soppor här hemma. Idag gjorde jag tomatkräm på grillade tomater som jag serverade med krutonger gjorda på surdegsbröd.

Recept till tomatkräm på grillade tomater

Ingredienser:

5-6 koppar

 • 1 ½ kg tomater
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 grön seleristjälk
 • 5 cm purjolök
 • 1½ l hemgjord buljong
 • salt att smaka av
 • ½ tsk svartpeppar, nymalet
 • 1 msk olivolja
 • ½ dl vispgrädde
 • färsk timjan att garnera

Surdegsbröd krutonger

 • 3 skivor surdegsbröd, här recept
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 msk olivolja

tomatkräm soppa

Grilla tomater med vitlök i ugnen eller på grillen. Koka buljong med seleri, purjolök samt 1 matsked olivolja. Lägg i grillade tomater, vitlök och mixa tomatsoppa till en kräm. Smaksätt med salt och peppar samt vispgrädde. Koka upp toamtkrämen.

Dela surdegsskivor i tärningar och rosta i olivolja och pressad vitlök. Häll soppan i varma koppar och garnera med krutonger och timjan.

Comments
One Response to “Varma koppen på mitt sätt”
 1. Åh, så gott det låter! Grillade tomater låter perfekt, då det ger så mycket mer smak :)

Leave A Comment