Varma smörgåsar med härligt pålägg

varma italienska smörgåsarGott bröd, välsorterade pålägg och rucola…Det här är en passande presentation för varma smörgåsar på italienskt vis. Här hemma älskar vi varma smörgåsar, fullpackade med god parmaskinka, pepperoni och den godaste buffalo mozzarella. Ciabata är bästa brödet för detta ändamål men surdegsbaguette är också bra att tillreda smörgåsar med.

italienska_smorgasar_recept

Dessa varma mackor är en italiensk klassiker som är enkel att göra istället för att baka pizza. Varma smörgåsar precis som pizza kan varieras på samma vis. För det mesta brukar jag gratinera mina mackor i ugnen. Men det händer att jag använder smörgåsgrill, när jag gör mina välfyllda panini. Gott med birra!

middagstips_brunch_enkla_recept

Italienska smörgåsar

Ingredienser:

1 mellanstor ciabata

10 kalamata oliver

10 gröna oliver

6 soltorkade tomater

6 färska basilikablad

1 vitlöksklyfta, pressad

¼ tsk svartpeppar, grovmalet

3 msk olivolja

1 msk mörk balsamico vinäger

50 g rucola

50 g parmaskinka

150 g mozzarella

6 skivor salami

smorgasar_recept

Sätt ugnen på 180ºC, grilllägge. Hacka oliver, soltorkade tomater och basilika. Häll i balsamico, olivolja. Smaksätt med salt och peppar. Dela ciabatta i mitten längst den långa sidan. Lägg på olivröra, sedan parmaskinka, salami, mozzarella i rucola. Lägg på brödet och tryck litegrann. Pensla ytan med resten av olja som blev kvar efter olivröra. Gratinera smörgasen i 10 minuter eller tills mozzarella smälter och insidan blir härligt krispig. Ta ut varma smörgåsen och dela till tre eller fyra mindre smörgåsar.

 

Leave A Comment