Veckomatsedel-enkla recept på middagar

veckomatsedelTycker ni att det är bra idé att planera veckans mat? Det tycker jag! Här kommer nästa veckomatsedel fullt med enkla recept på smaskiga middagar. Den ger dig matinspiration för hela veckan. Vi börjar eller hur?

Måndag – Frikadeller med grönsaker i tomatsås är en enkel gratäng som kan serveras med bröd eller ris. Frikadeller är ojämna köttbullar som jag brukar kalla de. De förbakas i ugnen och sedan doppas i såsen ned grönsaker. Härligt gott!

Tisdag – Fläskfilé a`la Puttanesca är en variant av den kända italienska maträtten puttanesca. Här kan den göras med fläskfilé istället för tonfisk.

Onsdag – Kyckling och kokossoppa är god och mättande. Koka egen kycklingbuljong och sedan dela köttet i soppan.

Torsdag – Tagliatelle med pesto, räkor och lax är en snabb pastarätt. Blanda egen pesto till pasta, det tar bara några minuter…

Fredag – Rustik pizza med romesco passar perfekt till fredagsmys. Du kan variera den med olika pålägg eller lägga på den precis det du gillar. Jag bakar alltid flera pizzor så alla här hemma för egen specialare.

rustik pizza_1

Lördag – Grillad avokado med grönsaker och halloumi är en vegetarisk maträtt. Här hemma äter vi gärna vegetariska maträtter. Pröva halloumi,smakar så underbart!

Söndag – Kåldolmar med fisk och räksås…Kåldolmar är en glömd maträtt, men vi gillar kåldolmar mycket och jag lagar olika varianter av dem. Pröva kåldolmar med fisk, du blir inte besviken!

kåldolmar med fisk

…Och när det kommer till söndag då kan man passa på och fixa också efterrätten. Chokladpudding med amarula, havrekakor och hallon är en vuxen efterrätt som du lätt kan göra till barnvänligt genom att utesluta likören i puddingen.

Hoppas du hittar någonting du gillar!

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Leave A Comment