Vegetarisk lasagne med kantareller, ricotta och spenat

by pralin

recept vegetarisk lasagne

Jag gillar plocka svamp, mindre rensa de men mest älskar jag att äta svamp i alla möjliga kulinära former. Kantareller som jag använde i denna vegetarisk lasagne har jag köpt. Jag kan inte säga att jag inte försökte hitta några själv. Ja, jag och min kära gjorde en runda rund Delsjön förra vecka i hopp att hitta några kantareller. Några karl johan blev det istället…

Men tillbaka till pastarätten. Här gjorde jag lasagne med förkokta lasagneplattor. Istället för den traditionella bechamelsåsen gjorde jag en fyllning med kantareller, ost, ricotta och spenat. Härlig vegetarisk lasagne, härliga smaker…

vegetarisk lasagne i portions formar

Gillar ni kantareller i maten prova gärna potatis med kantareller eller enkel omelett med kantareller.

 

Recept till vegetarisk lasagne med kantareller, spenat och ricotta

Ingredienser:

till 6 porioner

 • 350 g kantareller
 • salt och svart peppar
 • 1 lök
 • 3 vitlök
 • 100 g spenat
 • ½ dl grädde
 • 250 g ricotta
 • 2 dl riven ost
 • 3 dl riven parmesan
 • 6 förkokta lasagneplattor

Utförande:

 • Förkoka lasagne. Skölj med kallt vatten och pensla med olivolja.
 • Skala och finhacka  gullök, skiva vitlök och dela något kantareller. Fräs allt i stekpannan med olja i. Salta och peppra.
 • Tillsätt spenat och därefter grädde. Puttra någon minut.
 • Ta från värme och blanda i ricotta samt riven ost. Ta små portionsformar ( jag använde formar till crème brulée)och pensla med olivolja.Vik lasagne platta så att  en del sticker ut och bredd på fyllningen. Täck med den hängande biten och bredd en lager till. Strö på färskriven parmesan och grädda i 200ºC varmluftsugn ,cirka 20 minuter.

 

You may also like

4 comments

Lana 2 september, 2013 - 20:56

Otroligt gott! Och vad roligt att servera det i portionskrukor! :)
Nu vill jag också laga sådan lasagne!
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana

Reply
pralin 3 september, 2013 - 20:45

Tack Lana!

Reply
Ann-Sofi MATSAFARI 3 september, 2013 - 17:32

Det här lät som en riktig hit:)

Reply
pralin 3 september, 2013 - 17:37

Tack Ann-Sofi!

Reply

Leave a Comment