Vegoburgare- ät mer vegetariskt

by pralin

Vegoburgare med gröna ärtorVegetarisk mat  passar mig verkligen. Min man tycker också om idéen dock vi kan inte övertyga våra barn att dra just på köttet. Men vi försöker hela tiden så en dag kanske kommer de att gilla inte minst dagens vegoburgare. Jag kunde knappt bärja mig när jag såg oryginal recept. Tankarna började snurra hur kan jag gör denna vegoburgare på mitt eget speciellt sätt. Och det blev som jag tänkte ut.

Dessa gröna vegoburgare gjorde jag på gröna ärtor, brytbönor och chia. Jag ville ha burgare helt vegan även utan ägg. Goda och mättande blev de också. Till vegoburgare bakade jag eget burgerbröd och gjorde en nyttig röra på kikärtor och soltorkade tomater. Det roligaste är att montera en burger och hugga i den. Så mätt jag blev !

vegoburgare recept
Vegoburgare med gröna ärtor och chia

Ingredienser:

6 burgare

200 g gröna ärtor, frysta

200 g brytbönor, frysta

2 dl riven zucchini

3 msk chia

½ tsk chili flingor

½ tsk spiskummin

½ tsk mald koriander

1 msk hackad persilja

1 msk var sesamfrö och solrosfrö, grovmalet

3 msk pofiber

salt och peppar att smaka av

1 msk olivolja

Kikärtsröra

2 dl kikärtor

2 msk soltorkade tomater i olja + 1 msk olja

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 tsk dijonsenap

salt att smaka av

2 msk olivolja

vegoburgareBlanda chia med zucchini och låt stå i 30 minuter eller tills chiafröna sväller. Tina gröna ärtor och brytbönor och mixa alla ingredienser i matberedare till en kornig färs. Forma burgare om 90 gram var och lägg på bakplåt beklädd med bakpapper och även pensla bakpapper med olja. Baka vegoburgare i 180ºC varmluftsugn 10 minuter på varje sida.  Under tiden tillredd kikärtsröra genom att mixa allt.

Montera vegoburgare genom att skära brödet i mitten och varva med rukola, vegoburgare, rödlök, kikärtsröra och avokado.

You may also like

2 comments

Lana 28 januari, 2015 - 08:16

oj, oj, oj, vilken maträtt! Du är så duktig på att skapa så god mat! :)
Det sparar jag och lagar framöver!
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana

Reply
pralin 29 januari, 2015 - 17:23

Tack Lana. Testa gärna!

Reply

Leave a Comment