Yoghurt och chokladmuffins

chokladmuffins receptIdag  testade jag yoghurt och chokladmuffins. Choklad passar bra med med den syrliga yoghurten. Dessutom bakverk med yoghurt är extra saftiga. Vi saknade choklad här  hemma och chokladmuffins blev en bra idé. Bakade dessa chokladmuffins även med malda mandel. Älskar mörk choklad, mer kakaohalt desto godare tycker jag.

Igår fick vi hem ett nytt vitrinskåp. Fint är det! Jag är mycket nöjd nog blev jag förskräckt när jag såg hur stort är det. Jag suckade längre efter stort, antikbehandlat vitrinskåp men tänkt att bära det upp till femte våningen! Nu står vitrinskåp i vardagsrum på hedersplats och vädras. Luktar starkt både vax och träd.  Som tur fick vi hjälp på traven av snälla handverkare som jobbar just nu i vårt hus. Jag ska avslöja att ni balkong hänger nu vid köket och idag får vi äntligen dörren monterad. Så spännande! Det ska vi fira med dessa goda chokladmuffins.

yoghurt och chokladmuffins

Recept till yoghurt och chockladmuffins

Ingredienser:

till 10 st muffins

 • 3 dl mjöl
 • 1 dl malda mandel eller mandelmjöl
 • 3 msk kakao
 • 2 dl socker
 • 100 g hackad mörk choklad
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 ägg
 • 1 ¼ dl matolja
 • 2 dl yoghurt
 • en nypa salt
 • 1 msk florsocker att strö på

muffins recept

Blanda våta och torra ingredienser vad för sig och sedan rör tillsammans. Fyll stora muffinsformar  lite mer än hälften med muffinssmeten. Baka i uppvärmd ugn på 175ºC (hos mig varmluftsugn)i  cirka 20  minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna. Strö på florsocker innan servering.

 

Leave A Comment