Pastasallad med pesto sparris och zucchini

pastasallad vegetarisk med zucchiniDet fina vädret gör att jag fortsätter med riktigt somriga recept här på matmedmera som denna pastasallad med pesto sparris och zucchini. Kanske om 2 veckor kommer jag skörda första zuchini som jag odlar på min balkon. De är nu typ 10 cm långa. Så i pastasalladen använde jag fortfarande köpta zucchini. Gillar ni zucchini? Jag älskar zucchini. Perfekt råvara att jobba med. Utmärkt i sallader, grytor eller plättar. Passar bra med grönsaker inte minst med gröna sparris.

Pastasallad är snabb middag för hela familjen. Jag alltid tipsar min familj och vänner om olika sallader som bland annat innehåller zucchini. Det bra och ofta vegetarisk mat som man kan göra även med kör i om så önskas. Nåväl, dagens pastasallad innehåller endast vegetariska råvaror. Vill ni ha den vegansk do kan ni ersätta manchego med något veganskt.

zucchini recept

Pastasallad med zuchinii

Ingredienser:

till 2 – 3 personer

150 g pasta, ex. penne

200 g gröna sparris

200 g grön zucchini

100 g frysta ärtor

1 msk pepparmint

½ tsk torkade chiliflingor

2 msk olja

Grönkål pesto

50 g grönkål

1 kruka basilika

20 gpinjenötter

2 msk hampafrö skalade

3msk olivolja

1 stor vitlöksklyfta

20 g manchego, riven

pastasallad med zucchini sparris och pesto

Börja med zucchini. Skiva den, salta och ställ åt sidan för cirka 30 minut, gärna i en sil. Zucchini ska släppa överskott av vätska. Under tiden dela sparris, ta bort hårda ändarna och koka i 5 minuter. Sila av och skölj med kallt vatten. Likaså gör med gröna ärtor dock räcker att koka de i 3 minuter. Mixa alla ingredienser till pesto. Koka pasta al dente i lätt saltat vattnet. Sila av och häll i en skål. Blanda genast med pesto och håll varmt. Krama ut vätska ur zucchinibitar och stek den. Blanda sedan med pasta, sparris, ärtor och hackad pepparmynt. Fördela pastasallad i djupa tallrikar, strö på hampafrö och chiliflingor. Jag hade även extra riven manchego. Varsågod och smaka!

Leave A Comment