Mini pizzor för stora och små

minipizzorVad jag älskar med mini pizzor att jag kan gör dessa i olika smak som passar för alla. Dessutom jag gillar alltid nya smaker på pizza men kanske inte min family. Bakar jag små pizzor då gör jag alla glada och lägger på dem saker alla vill ha! Dessutom mini pizzor är superbra buffémat eller kalasmat för barn. Jag kommer ihåg att vi hade barnkalas hemma och barnen satte vid stora bordet och kollade på mig när jag bakade pizzor. Alla barn fick det de ville ha på pizza. Så smidigt! Vissa av de gjorde till och med egna pizzor! Den tiden är över just för mig för att mina barn är stora nu men rekommenderar mini pizzor till barnkalas mycket varmt! Receptet hittar ni nedan.

mini_ pizzor_ recept

Mini pizzor

Ingredienser:

cirka 30 mini pizzor

Pizzadeg

8 dl / 500 g vetemjöl

30 g färsk jäst

3 dl kallt vatten

½ dl olivolja

2 tsk salt

Fyllning

2 dl tomatpuré

2 msk vatten

1 msk olivolja

1 msk torkade örter, basilika, oregano, timjan

salt och svartpeppar att smaka av

200 g skalade räkor

15 skivor god korv, chorizo

200 g rå kebabkött

250 g stekta champinjoner

1 stor gullök

250 g riven mozzarella

1 tsk currypulver

2 msk torkad oregano

rucola

pizzasallad, här recept

pizza_dags

Lös jästen i kallt vatten. Tillsätt olivolja och mjöl. Blanda och sedan tillsätt salt. Arbeta allt till en smidigt och mjuk deg. Täck med folie och ställ åt sidan för att jäsa i en timme. Under tiden förberedd alla ingredienser som du ska ha på pizza. Blanda tomatpuré med vatten, olja, kryddor och salt. Skiva löken, skiva korven och fixa till kebabkött. Till kebabkött behöver du 200 g nötfärs samt 2 matskedar riven lök, salt och kryddor. Blanda allt till en färs och forma små bitar – frikadeller med sked. När degen är färdigt jäst vik den några gånger och låt vila i 10 minuter. Dela sedan till 30 bitar och kavla till små pizzor. Bredd tomatsås och sedan garnera pizzor med valfritt fyllning. Grädda på den uppvärmda pizzasten. Jag brukar värma den i 2 timmar innan utbakningen och ha ugnen på 250ºC.  Färdigt gräddade pizzor garnera med rucola. Servera med pizzasallad till.

 

 

SparaSpara

Leave A Comment