Grillade pimientos de pardon – midsommar menu

grillade pimiento de pardonGrillade pimientos de pardon, spanska små, gröna paprikor som är mycket enkelt tilltugg såväl varmt som kallt. Idag gjorde jag en variant med som grillade och fyllda pimientos. Dessa kommer att passa perfekt i min midsommar menu.  Till fyllningen hade jag färsk ost samt örter och kryddor. Pimientos innehåller litet kärnhus och om man vill kan man rensa paprikorna eller rensa bara mindre noggrant  som jag gjorde. Har ni redan tänkt ut midsommar menu, om inte rekommenderar jag grillade pimientos de pardon.

grillade_pimiento

grillade spanska paprikor

Jag har även vald vinet till midsommarfirandet, blant annat  Drostdy- Hof Chardonnay Vionger som är vitt vin i box, perfekt om man ska ta med sig på utflykten. Drostdy-Hof Chardonnay Viogner är ett torrt vin med medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och äpple. Doften är fruktig och aromatisk med inslag av persika, mandarin och nektar. Passar till det mesta och jag tycket inte minst tillsammans med grillade pimientos. Grillade pimientos förbereder jag ganska ofta för att de är super enkelt tilltugg eller förrätt som hela familjen och även vänner är förtjust i. De är mer eller mindre peppriga och lätt att äta. Servera gärna till grillat som kycklingvingar.

grillade paprikor pimiento

Grillade pimientos de pardon

Ingredienser:

500 g pimientos de pardon

200 g färskost

2 vitlöksklyftor

1 msk gräslök

1 msk hackad thai basilika

1 tsk chiliflingor

salt att smaka av

3 msk olivolja

midsommar menu

Sätt ugnen på 200ºC gärna på grilläge. Skala och pressa vitlöken. Lägg i en bunke. Tillsätt hackade örter, salt samt kryddor och blanda väl. Gör en snitt i varje paprika men inte hel vägen. Ta bort det mest av kärnor eller låt dem bli. Fyll paprikorna med smaksätt ost, lägg på ugnsplåt och droppa över olivolja. Grilla i den uppvärmda ugnen i cirka 10 minuter. Servera varma eller ljumma till gärna till grillat kött.

SparaSpara

Leave A Comment