Ännu godare kladdkaka

kladdkaka recept2

Inte så länge sedan fick jag erbjudande om en kokbok som innehåll endast recept till kladdkaka. Tänkte då hur många kladdkakor kan man baka och är det möjligt att de skiljer sig från varandra vad gäller konsistensen eller smaken. Jag bakade kladdkaka förut, men har kommer en nytt recept på ännu godare kladdkaka. Som ni förstår mitt scepticism övergick i nyfikeheten och jag bakade himmelskt god kladdkaka som jag hittade hos Ljuvlig mat.

kladdkaka

 

Recept till kladdkaka

Ingredienser:

 • 200 gram blockchoklad, mörk
 • 200 gram smör
 • 4 st ägg
 • 2 dl strösocker
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver

Utförande:

 • Klä en bakform med bakpapper.
 • Smält choklad och smör i en vattenbad. Vispa ägg och socker poröst. Blanda försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten.
 • Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten.
 • Häll smeten i formen och grädda i 225ºC varmluftsugn i 10 min.
 • Låt kladdkakan svalna helt och hålet innan du skär den i bitar.

 

Comments
6 Responses to “Ännu godare kladdkaka”
 1. Lana skriver:

  Mmm….smarrigt! :)
  Ha en fin kväll!
  Kram kram
  //Lana

 2. Jag har bestämt mig för att göra denna imorgon, den ser så god ut!!!

 3. Har visst helt glömt bort att (eller missat detta inlägget totalt) att kommentera!

  Hoppas det smakade! ;) Visst är den god och enkel.

  Kram på dig!

Leave A Comment