Pepparkakor – 5 goda recept

pepparkakor 5 goda receptPepparkakor är mjuka eller spröda kakor som doftar så gott! Vad passar bättre till jul än pepparkaksrecept? Här plockade jag min 5 goda recept till pepparkakor. Vi börjar med pepparkaksbakelse som är en härligt mjuk pepparkaka fylld med plommonsylt med generös topping som består av grädde, kaffe och choklad.

Mjuka små pepparkakor med katrinplommon, nötter och choklad är härliga doppa i den varma glöggen. Underbara att fylla med goodiebags.

Brukar ni baka pepparkaka med porter. Tycker att pepparkaka blir extra saftig och får bra smak av porter. Porter passar utmärkt med pepparkakskryddor och även mörk choklad. Brukar baka denna mjuk pepparkaka i en dekorativ bakform med skorsten.

I Polen gillar vi pepparkakor med mycket plommon i. Jag använder katrinplommon eller plommonsylt frekvent i mina juliga bakverk. Överhuvudtaget torkade frukter är så goda och inte minst dekorativa.

Då och då bakar jag kladdkaka med pepparkaksdeg i. Härligt bakverk, väldigt mäktig och kladdig, precis som den ska vara. En kaka som i alla fall är värd sin plats på julbordet.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

Leave A Comment