Chokladkakor med polkagris – 2 dagar till julafton

chokladkakor med polkagrisFredag! Här hemma bakas för fullt och chokladkakor med polkagris blev nyligen klara. Jag har i ugnen en härlig cheesecake som ni får recept till imorgon…Lugn ni hinner fortfarande baka. Jag ska baka tills natten så att imorgon börjar med dekorera och förbereda lite julmat som är i stort sätt redan klar…Behöver bara göra sista touch!

Men idag kan ni redan spana recept till chokladkakor med polkagris. Mycket choklad finns i dessa kakor. Jag tror inte att jag har någon choklad kvar i skafferiet…ha, ha…Visst choklad är ett måste under julen liksom saffran, tranbär och lingon…Men, men chokladkakor pratar vi om idag! De är så goda och mäktiga. Påminner något om brownie. Härligt mjuka! Receptet kommer från Linda.

chokladkakor_recept

Chokladkakor med polkagris

Ingredienser:

till 16 kakor

350 g mörk choklad, 72% kakao

50 g smör

¼ bakpulver

2 ägg

en nypa salt

150 g socker

1 tsk vanilipulver

60 g vetemjöl

Garnering

100 g mjölkchoklad

20 stycken polkagris

chokladkakor med polkagris

Sätt ugnen på 180ºC. Smält 200 g choklad och  smör i ett vattenbad. Resten av choklad hacka grovt och blanda med mjöl, bakpulver, salt, socker och vanilj. Blanda chokladblandningen med ägg och sedan med de torra ingredienser. Det blir ganska tjock smet. Skopa små bollar och placera på bakpapper med jämna mellanrum. Baka i cirka 8-10 minuter. ta ut från ugnen. Kakorna är fortfarande mjuka. Låt de svalna. Smält mjölkchoklad och krossa polkagris. Dopp halva av kaka i chokladen och sedan strö på gottis. Låt torka. Chokladkakor med polkagris är klara!

Leave A Comment