Zucchini frites- gott plockmat recept

zucchini fritesDessa zucchini frites är härliga plockmat istället för vanliga pommes frites. Zucchini frites är lätta, knapriga och saftiga. Parmesan osten utökar smaken ytterligare. Dessa små frestelser är dessutom helt lchf. Jag använde mandelmjöl istället ströbröd. Man kan använda även annat nötmjöl. Perfekt snacks för de som vill minska på kolhydrater men behöver någonting att tugga på när sötsuget smyger sig på en.

Kryddningen är viktig eftersom eftersom zucchini är ganska smaklöst. Men just det gör den till så underbar grönsak som man kan krydda i princip med vad som helst. Jag gjorde även en enkel vitlökssås och chilisås att servera till.

Zucchini frites

Ingredienser:

400 g grön zucchini

40 g mandelmjöl

30 g parmesan, riven

1ägg

salt att smaka av

chiliflingor,torkad oregano och svartpeppar att krydda

1 msk hackad persljeblad

2 msk olivolja

Vitlökssås

200 g grekisk yoghurt

30 g majonnäs

2 vitlöksklyftor

salt att smaka av

Chilisås

200 g grekisk yoghurt

50 g stark röd chilisås

zucchini frites recept

Sätt ugnen på 180ºC. Skär zucchini på längden i små stavar. Vispa lätt äggen i en skål. I en separat skål, rör ihop parmesan, mandelmjöl, kryddor och salt. Doppa zucchini stavar i ägget. Rulla de sedan i mandel- kryddblandningen så att de täcks ordentligt. Smörj bakplåten med olivolja och lägg zucchini stavar på. Grädda zucchini frites i 20 minuter. Under tiden rör ihop yoghurt och majonnäs samt pressad vitlök. Blanda yoghurt och chilisås till den andra såsen. Smaka av med salt. Lägg zucchini frites på en fat, strö på persilja och servera de med vitlökssås och chilisås.

 

SparaSpara

Leave A Comment